Ispis

Udruga sv. Vinka Paulskog je međunarodna, katolička, karitativna, nevladina udruga laika koji se okupljaju kako bi, po uzoru na Isusa Krista i sv. Vinka, pomagali materijalno i duhovno sve one koji su nemoćni, potlačeni, obespravljeni i koji trpe na bilo koji način. 

U župi sv. Antuna Padovanskog u Puli Udruga je osnovana 24. ožujka 1999. godine i djeluje sve do danas. Ogranak-konferencija sastaje se redovito svake srijede u prostorijama samostana gdje se članovi dogovaraju, uz molitvu i duhovne sadržaje, o svome djelovanju. Svakom susretu prisustvuje i duhovnik konferencije (danas je to sadašnji župnik, fra Tomislav Hrstić) koji uvodnom meditacijom i duhovnim nagovorima usmjerava rad konferencije kako bi trajno ostala na putu Vinkove duhovnosti. Konferencija ima svog predsjednika koji vodi, organizira i potiče članove na karitativno djelovanje.

Upravno tijelo konferencije sastoji se od: predsjednika, dopredsjednika, tajnika i rizničara. Članovi Udruge skrbe o tridesetak obitelji koje redovito obilazi. Tijekom ovih 8 godina, koliko Udruga djeluje, posjećeno je oko 100-tinjak obitelji kojima su pruženi različiti oblici pomoći.

Financijska sredstva pribavljaju se iz priloga članova na sastancima, povremenim prikupljanjem priloga župljana, donacijama ljudi dobre volje i na druge načine. 

Osim obiteljskih posjeta, članovi redovito posjećuju štićenike domova za odrasle osobe Vila Marie i nekadašnje Vile Idole, a svakog drugog utorka predmole krunicu u Vila Marii.

Članovi udruge redovito prisustvuju duhovnim obnovama i zajedničkim duhovnim vježbama za sve članove iz Hrvatske, u Samoboru, u kući Tabor. Konferencija sv. Antuna Padovanskog u Puli trenutno broji 5 redovnih članova i proživljava malu krizu. Predsjednica konferencije je Sabina Roznbeker.