SNIMKE SA POČETKA FRANJEVAČKIH PUČKIH MISIJA (ukoliko ne vidite snimke molim Vas da malo pričekate dok se učitavaju ili ponovno osvježite stranicu)
 
{mp3}151123-matić.lite{/mp3}
{mp3}151123-Tepert-homilija.lite{/mp3}
 
U pulskoj župi sv. Antuna 22. 11. 2015. svečanom svetom misom koju je predslavio mons. Ivan Milovan, biskup u miru započele su Franjevačke pučke misije.
Program misija kroz cijeli tjedan obilježit će susreti sa raznim skupinama vjernika: od dječjeg vrtića, osnovnih i srednjih škola, staračkih domova, studenata, zborova i raznih skupina koje djeluju u ovoj župi. Vjernici će imati priliku za osobnu ispovijed i duhovni razgovor svakog dana ujutro i poslijepodne. Posebno će biti svečano u večernjim satima jer program počinje duhovnim nagovorom, molitvom krunice, svetom misom, svjedočenjima i susretima po obiteljima nakom mise. Koordinator misija je fra Ivan Matić, voditelj kuće duhovnih susreta na Taboru iz Samobora. U programu sudjeluje  11 misionara: svećenika i bogoslova. U srijedu će doći 11 novaka sa Trsata, a u subotu grupa mladih „malo stado“ iz Koprivnice koja će izvesti mjuzikl na temu „sa. Sv. Franjom – zajedno“.  Pozivamo sve koji mogu doći da se duhovno osnaže na ovom programu.

picture

FRANJEVAČKE PUČKE  MISIJE    

GALERIJA SLIKA

video

FRANJEVAČKE PUČKE MISIJE

VIDEO GALERIJA

''Danas mi je boraviti u tvojoj kući''

Franjevačke Pučke Misije

Od samih početaka franjevaštva, franjevci su  po primjeru Sv. Franje i njegove prve braće obilazili gradove i sela navještajući Radosnu Vijest spasenja. To su nadahnuće sv. Franjo i sva njegova braća prihvatili u poslušnosti prema Gospodinu Isusu i njegovom pozivu koje je uputio svojim učenicima: ''Idite po svem svijetu i navještajte Radosnu Vijest spasenja svemu stvorenju'' (Mk 16, 15).

Ovaj poziv je bio poticaj mnogim misionarima i propovjednicima tako da su u mnogim narodima zaživjele tzv. Pučke Misije, koje su uvijek bile jedan doista velik impuls i poticaj u odvažnom življenju vjere kod mnogih vjernika koji su sudjelovali u ovakvim misijama.

I u našem narodu su poznate ovakve vrste Pučkih Misija koje su se uglavnom događale na župama u sklopu pripreme na neke veće blagdane ili jednostavno kako bi se potaklo vjernike na što intenzivniji vjerski život.

U tom duhu i mi franjevci Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, u zajedništvu s braćom i sestrama iz Franjevačke obitelji, želimo ponuditi, u duhu Nove Evangelizacije na koju nas potiče sveti otac Papa, ove Franjevačke Pučke Misije kao jednu novu ponudu u ponovnom otkrivanju ljepote življenja Evanđelja, slušanja i prihvaćanja Riječi života i slavljenja svetih sakramenata Crkve kao neizrec ivi dar Božje ljubavi za sve nas.

Ovaj navještaj Radosne Vijesti želimo živjeti u ozračju iskrenog prijateljstva kroz susrete, međusobno slušanje i dijalog sa svim ljudima. Želimo da milina Evanđelja dotakne sva srca i sva životna okruženja ljudi: obitelj, posao, škole i druge institucije, naše ulice i trgove.

Neka nas u tome prati vaša molitva i blagoslov Božji.